SATA MUMMOA

Yksinäisyys koskettaa jossain muodossa noin 300 000 yli 65-vuotiasta suomalaista. Vaikka kaikki seniorit eivät yksinäisen kriteerejä täytäkään, ikäihmisen päivät kuluvat usein itsekseen. Kukaan ei soita eikä käy kylässä. Moni seniori odottaa erityisesti lasten ja lastenlasten yhteydenottoa.

Ikäihmisten yksinäisyyden helpottamiseksi jokainen voi tehdä jotain, ja aloittaa voi omasta lähipiiristä. Haastankin nyt Laanilan lukion opiskelijat, opettajat ja muun henkilökunnan soittamaan mummolleen tai muulle läheiselle seniorille.

Osoitan haasteen ensimmäisenä Ville Tapolalle, Rasmus Karjalaiselle, Noora Tala-Kopperoiselle ja Timo Kärkkäiselle. Rohkaisen jokaista nyt haastettua tarttumaan puhelimeen jo tänään ja soiton jälkeen haastamaan edelleen kolme muuta laanilalaista Rakkauden Laanilan välityksellä. Näin voimme seurata kampanjan etenemistä Facebookissa. Jos saamme soitettua vähintään 100 mummolle 15.11. mennessä, Laanilan lukio ja ODL Vapaaehtoistoiminta tarjoavat pienet yllätykset koko koululle.

Kiitokset Timo Kärkkäiselle mahdollisuudesta kirjoittaa Laanilan lukion blogiin.

Minna Ruokangas
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
ODL Vapaaehtoistoiminta

ODL Vapaaehtoistoiminta pyrkii edistämään välittämistä sekä antaa tukea sitä tarvitseville ja tarjoaa kanavan hyvän tekemiselle. ODL vapaaehtoiset toimivat mm. jutteluseurana, lasten harrastustoiminnan vetäjinä, päiväkotikummeina, Unicefin lipaskerääjinä ja penkkiurheilu – ja kulttuurikavereina. Lisäksi osa vapaaehtoisista ilahduttaa vanhuksia ja lapsipotilaita musiikki- tai tanssiesityksillään. Vapaaehtoisille on tarjolla sekä keikkatyötä että pidempiaikaista toimintaa. Katso lisää http://www.odl.fi/sivu/fi/vapaaehtoistoiminta/

Laanilan lukion opiskelijoille tarjolla oleva vapaaehtoistoiminnan kurssi on järjestetty yhteistyössä Laanilan lukion, Oulun Diakoniaopiston, VARES-keskuksen (Vapaaehtoistoiminnan resurssikeskus) ja ODL Vapaaehtoistoiminnan kanssa. Lisätietoja kurssista Noora Tala-Kopperoiselta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s